Nadal nakon preokreta došao do osmine finala Miamija

Miami Open

Nadal nakon preokreta došao do osmine finala Miamija

D. Rakanović

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Mastersa u Miamiju.

Nadal je noćas savladao Phillipa Kohlschreibera u tri seta (0:6, 6:2, 6:3), nakon velikog preokreta.

Nijemac je dominirao u prvom setu i Nadalu nije prepustio niti jedan gem. Međutim, početkom drugog seta Nadal se budi i osvaja svoj prvi gem, a nakon toga dolazi i do dva brejka, te se drugi set završava rezultatom 6:2. U trećem odlučujućem setu, Nadal je napravio brejk već u drugom gemu i do kraja meča osvajao gemove na svoje servise za 6:3.

Inače, ovaj meč za Nadala je bio jubilarni hiljaditi meč na ATP Touru. 

U osmini finala Nadal će igrati protiv Francuza Nicolasa Mahuta, koji je nešto ranije večeras savladao Guiada Pellu sa 6:4, 6:3.

Plasman u osminu finala ostvarili su i Donald Young koji je u dva seta (7:6, 6:4) savladao Benoita Pairea, dok je Fabio Fognini u tri seta (3:6, 6:4, 6:4) bio bolji od Jeremyja Chardyja. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi