Mirza Bašić u glavnom žrijebu ATP turnira u Moskvi
Foto: EPA

Veliki rezultat

Mirza Bašić u glavnom žrijebu ATP turnira u Moskvi

M. Šljivak

Bh. teniser Mirza Bašić plasirao se u glavni žrijeb ATP turnira u Moskvi.

Mirza je do velikog uspjeha došao pobjedom u finalu kvalifikacija nad domaćim teniserom Mikhailom Kukuskhinom sa 2:0, po setovima 7:6 i 6:3.

Odličnom igrom Bašić je pobijedio favorizovanog Kazahstanca. Prvi set je donio veliku borbu uz samo jednu break šansu koju je spasio naš teniser.

Ušlo se u tie-break u kojem je Bašić dominirao i dobio je prvi set sa 7:6 (7-4).

Jedan break u meču bio je dovoljan da Mirza ostvari plasman u glavni žrijeb. Ključni trenutak dogodio se u osmom gemu drugog seta kada bh. teniser koristi petu break loptu i oduzima servis rivalu. Potom je laganom servom završio posao i plasirao se u glavni žrijeb.

BiH će tako imati dva tenisera na ATP turniru u Moskvi (Damir Džumhur je već u glavnom žrijebu), a uskoro će se znati i protiv koga će Bašić igrati.

ATP Moskva kvalifikacije:

Bašić - Kukuskhin 2:0 (7:6 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi