Kyrgios preko Ferrera do finala Cincinnatija
Foto: EPA

ATP Cincinnati

Kyrgios preko Ferrera do finala Cincinnatija

S. Bošković

Nick Kyrgios plasirao se u finale ATP Cincinnatija nakon što je u polufinalu bio bolji od Davida Ferrera s rezultatom 2:0 u setovima. 

Oba seta protekla su u izjednačenoj igri oba tenisera, a nakon dva sata i sedam minuta igre kao pobjednik je izašao Kyrgios.  Prvi set trajao je 57 minuta, a osvojio ga je Australac nakon tie - breaka u kojem je bio bolji sa 7:3.

Drugi set je trajao sat vremena i deset minuta igre, a oba tenisera su igrala fantastično i bila sigurno na vlastiti servis, te se otišlo u novi tie-break koji je pripao Australijskom teniseru rezultatom 7:4. Kyrgios će u finalu snage odmjeriti s Dimitrov, koji je nešto ranije s 2:0 u setovima bio bolji od Isnera. 

ATP Cincinnati, polufinale: 

Kyrgios - Ferrer 2:0 (7:6, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije