Kyrgios: Novak ima najbolji ritern, Rafa je veliki borac

Australijski teniser potpuno iskren

Kyrgios: Novak ima najbolji ritern, Rafa je veliki borac

Australijski teniser Nick Kyrgios smatra da Novak Đoković ima najbolji ritern na ATP Touru.

"Novakov ritern bolji je od svih drugih sa kojima sam se suočio, njegova sposobnost da se nađe na svakoj lopti je zastrašujuća", rekao je Kyrgios.

On je usput pohvalio i velikane poput Rogera Federera i Rafaela Nadala.

"Roger je najbolji 'jedan-dva' napadač na planeti, njegovi početni udarci su na višem nivou u odnosu na sve ostale. Rafa je najveći borac i takmičar, on je prisutan na terenu nezavisno od rezultata i bori se za apsolutno svaki poen", izjavio je Australijanac i potom se osvrnuo na igru najboljeg tenisera svijeta Andyja Murraya.

"On ne redi nijednu stvar spektakularno, ali je u svakom segmentu igre među tri ili pet na svijetu, dok su mu kretanje i odbrana vjerovatno najbolji u istoriji", zaključio je Kyrgios.

Australijanac je trenutno 16. igrač svijeta, a u karijeri je osvojio tri titule. Ove sezone uspio je da u dva navrata savlada drugog reketa svijeta Novaka Đokovića.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti