Kyrgios: Nadal je najbolji igrač svih vremena

Australski teniser nakon pobjede protiv Španca

Kyrgios: Nadal je najbolji igrač svih vremena

D. Rakanović

Australski teniser Nick Kyrgios smatra da je Španac Rafael Nadal najbolji teniser svih vremena. 

Kyrgios je prethodne noći u četvrtfinalu Mastersa u Cincinnatiju bio bolji od Nadala sa 6:2, 7:5. 

"On je vjerovatno najbolji igrač svih vremena, a ujedno i postavlja i daje primer svima ostalima na Touru. Posvećen je igri, ništa drugo mu nije važno, pa shodno tome smatra da je potpuno zaslužio da se vrati na prvo mjesto", rekao je Kyrgios. 

On će u polufinalu igrati sa Davidom Ferrerom, koji je u dva seta bio bolji od Dominica Thiema sa 6:3, 6:3.

"Meč protiv Ferrera biće teška bitka. On je odličan teniser . Ne znam koliko je na turniru, ali izgleda da pokušava da ponovo pronađe ritam. Definitvno igra bolje nego prošle godine. Znam da je sada ima pouzdanje,nije lako dobiti Dominica Thiema. On igra odličan tenis protiv dobrih tenisera. Biće to težak meč", kazao je Kyrgios. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi