Kyrgios eliminisao Karlovića, Zverev u osmini finala

Masters u Miamiju

Kyrgios eliminisao Karlovića, Zverev u osmini finala

D. Rakanović

Australijski teniser Nick Kyrgios plasirao se u osminu finala Mastersa u Miamiju, nakon što je savladao Ivu Karlovića rezultatom 2:1, po setovima 6:4. 6:7, 7:6.

Prvi set Kyrgios je dobio rezultatom 6:4, da bi hrvatski teniser iskoristio priliku u drugom setu i nakon taj-brejka osvojio set. U odlučujućem setu se vodila velika borba, ali je poslije taj-brejka pobjeda pripala Kyrgiosu. 

U narednom kolu Australijanac igra protiv pobjednika dueal Schwartzmana i Goffina. 

Plasman u osminu finala izborio je i Alexander Zverev koji je savladao Johna Isnera u tri seta 6:7, 7:6, 7:6.

U veoma zanimljivom meču koji je trajao dva sata i 42 minuta sva tri seta su otišla u taj-brejk, a Zverev je bio uspješniji i malo sretniji te je pobijedio u ovom meču.

Zverev u narednom kolu igra protiv pobjednika duela Stana Wawrinke i Maleka Jazirija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi