Kerber se ponovo mučila, Jankovićeva sigurna

Australian Open, drugo kolo

Kerber se ponovo mučila, Jankovićeva sigurna

Prvi reket svijeta Angelique Kerber plasirala se u treće kolo Australian Opena, pošto je savladala Karinu Witthoeft.

Njemica je imala dosta problema sa 89. igračicom na WTA listi, ali je na kraju ipak slavila u tri seta (6:2, 6:7, 6:2), poslije dva sata i 11 minuta igre.

Njena naredna protivnica biće Čehinja Kristyna Pliskova, koja je savladala Irinu Begu (6:4, 7:6).

U treće kolo plasirala se i Srbijanka Jelena Janković. Ona je u dva seta bila bolja od Njemice Julije Goerges (6:3, 6:4).

U borbi za osminu finala Jankovićeva će igrati protiv Ruskinje Svetlane Kuznetsove, koja je domaćoj teniserki Jaimee Fourlis prepustila samo tri gema (6:2, 6:1).

Amerikanka Venus Williams lako je izašla na kraj sa Stefanie Voegele (6:3, 6:2), a sigurne pobjede ostvarile su i Ukrajinka Elina Svitolina i Ruskinja Anastasia Pavlyuchenkova. Svitolina je bila bolja od Julije Boserup (6:4, 6:1), dok je Pavlyuchenkova savladala Nataliju Vikhlyantsevu (6:2, 6:2).

Kineskinja Ying-Ying Duan nakon velike borbe pobijedila je Varvaru Lepchenko (6:1, 3:6, 10:8), a plasman u treću rundu obezbijedila je i Amerikanka Alison Riske savladavši Shuai Zhang (7:6, 4:6, 6:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi