Kerber preko Rogers do osmine finala

Masters u Miamiju

Kerber preko Rogers do osmine finala

Njemačka teniserka Angelique Kerber plasirala se u osminu finala Mastersa u Miamiju nakon pobjede protiv Amerikanke Shelby Rogers sa 2:0 u setovima.

Prva teniserka svijeta nije dobro otvorila meč jer je izgubila svoj servis na samom startu pa je protivnica povela sa 2:0. Ipak, Njemica se uspjela vratiti i sa dva vezana brejka doći do preokreta i slaviti u prvom setu sa 6:4.

Drgi set donio je nešto veću neizvjesnost i više brejkova. Dva je napravila Amerikanka, a Njemica tri pa je na kraju Kerber slavila sa 7:5 i plasirala se u osminu finala. 

Osim nje, dalje su danas prošle i Konta, Ozaki te Kuznetsova. Kerber će u osmini finala igrati protiv Japanke Ozaki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti