Halep i Muguruza u finalu Cincinnatija
Foto: EPA

WTA Cincinnati

Halep i Muguruza u finalu Cincinnatija

S. Bošković

Simona Halep plasirala se u finale WTA Cincinnatija nakon što je u polufinalu s 2:0 u setovima bila bolja od Sloane Stephens. 

Druga tenisačica svijeta nije imala previše problema protiv 151. igračice na WTA ljestvici, te je put u finale izborila nakon samo 56 minuta igre. 

Halep je prvi set riješila u svoju korist rezultatom 6:2, a u drugom setu je bila još  dominantnija, te ga je riješila s rezultatom 6:1.

Halep će se za titulu boriti protiv Muguruze koja je u drugom polufinalu savladala svjetski broj jedan Karolinu Pliškovu sa 2:0 u setovima. Prvi set je šesta tenisačica svijeta riješila rezultatom 6:3, dok je drugom setu rezultat bio 6:2. 

WTA Cincinnati, polufinale: 

Halep - Stephens 2:0 (6:2, 6:1)

Muguruza - Pliškova 2:0 (6:3, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi