Džumhur u drugom kolu Challengera u Santo Domingu
Foto: EPA

Lagana pobjeda protiv Brazilca

Džumhur u drugom kolu Challengera u Santo Domingu

M. Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u 2. kolo ATP Challengera u Dominikanskoj Republici. On je jutros sa 2:0, po setovima 7:6 i 6:3 pobijedio Brazilca Gulhermea Clezara.

Na turniru u Santo Domingu Džumhur je postavljen za prvog nosioca. Prvo kolo mu je donijelo duel s 219. igračem svijeta Brazilcem Clezarom, ali bh. teniser nije imao previše problema i prošao je u narednu fazu takmičenja.

Prvi set Damir je osvojio sa 7:6. Velika borba viđena je tokom ovog dijela igre, pobjednik seta je odlučen u tie-breaku, gdje se bolje snašao bh. teniser i poveo je s 1:0.

Drugi set donosi znatno bolju igru Džumhura. Iako je Brazilac bio veoma nazgodan rival, nije uspio da previše ugrozi bh. igrača koji je na kraju ovaj dio igre dobio sa 6:3, te je slavio s ukupnih 2:0.

Protivnik našem teniseru u drugom kolu je 385. igrač svijeta Carlos Boluda-purkiss iz Španije.

ATP Challenger Santo Domingo, 1. kolo:

Džumhur - Clezar 2:0 (7:6, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi