Džumhur se plasirao u finale

U polufinalu bolji od Nicolasa Jerryja

Džumhur se plasirao u finale

E. Ganibegović

Bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u finale ATP Challengera u Santo Domingu. U duelu protiv Čileanca Nicolasa Jarryja naš teniser nije imao mnogo problema i slavio je s 2:0, po setovima 6:3 i 7:6. 

Džumhur je u ovom duelu bio mnogo bolji protivnik. Prvi set je Damir riješio sa 6:3 u gemovima, nakon 33 minute igre. 

U drugom setu smo gledali nešto izjednačeniju borbu. Damir je igrao dobro, međutim Jarry se nije tako lahko predavao pa se nakon 6:6 u gemovima, igrao tiebreake, u kojem je naš teniser razvalio Čileanca sa 7:1, te kao stigao do zaslužene pobjede i plasmana u finale turnira. 

U finalnom meču Damir će igrati protiv domaćeg tenisera Victora Estrelle, koji je u polufinalu sa 2:1 savladao Portugalca Gastaa Eliasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi