Džumhur pao za jedno mjesto, veliki nazadak Bašića

ATP lista

Džumhur pao za jedno mjesto, veliki nazadak Bašića

E. Škorić

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur zauzima 38. mjesto na najnovijoj ATP listi.

Džumhur je u odnosu na prošlosedmičnu listu pao za jedno mjesto i sada je 38. igrač svijeta sa 1181 bodom.

Aldin Šetkić je ostvario ranking karijere, pošto je napredovao za pet mjesta i trenutno je na 165. sa 321 bodom, dok je Mirza Bašić nazadovao čak 24 pozicije i pao je na 209. mjesto sa 247 bodova. Tomislav Brkić je 258 na listi sa 197 bodova.

Rafael Nadal ostaje prvi, drugi i dalje Roger Federer, a treći Andy Murray. Marin Čilić je sa petog stigao na četvrto mjesto, dok je s četvrtog na peto mjesto pao Alexander Zverev. 

U  Top 10 je bilo još promjena, pošto je Dominic Thiem zamijenio mjesto sa Novakom Đokovićem, pa je sada šesti, a Grgior Dimitrov je umjesto Stana Wawrinke zasjeo na osmo mjesto. Top 10 zaključuje Belgijanac David Goffin.

Najveći pad u Top 100 imao je Francuz Gilles Simon, koji je pao za 24 mjesta i trenutno je 71. igrač svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti