Del Potro i Raonić u polufinalu Delray Beacha

Uzbudljivi mečevi

Del Potro i Raonić u polufinalu Delray Beacha

Argentinski teniser Juan Martin del Potro plasirao se u polufinale ATP turnira u Delray Beachu, pošto je savladao domaćeg igrača Sama Querreya.

Bivši broj četiri slavio je u dva seta (7:5, 7:5), poslije nešto više od sat i po vremena igre.

Za osvajanje prvog seta dovoljan mu je bio jedan brejk, koji je napravio u 11. gemu, a na identičan način dobio je i drugi set. Teniseri su bili sigurni na svoj servis do rezultata 5:5, a onda je Delpo iskoristio prvu brejk loptu i mirno priveo meč kraju.

U polufinalu turnira Argentinac će igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića, koji je nakon preokreta slavio protiv Kylea Edmunda iz Velike Britanije (4:6, 6:3, 6:4).

Drugi polufinalni par čine Jack Sock i Donald Young.

Turnir u Delray Beachu igra se za nagradni fond od 534.625 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije