Damiru otvoren put do polufinala

Četvrtfinale protiv Bradyja

Damiru otvoren put do polufinala

M. Šljivak

Damir Džumhur saznao je protivnika u četvrtfinalu ATP turnira u St. Petersbrugu.

Nakon što je savladao Marcosa Baghdatisa s 2:0, Džumhur je večeras saznao i ime narednog protivnika, a to će biti Britanac Liam Broady.

Ovaj 242. teniser svijeta napravio je veliko iznenađenje u meču 2. kola. Savladao je Francuza i 31. igrača svijeta Adriana Mannarina sa 2:1, po setovima 2:6, 6:4 i 6:0, te će protiv Džumhura tražiti šansu za najbolji rezultat karijere.

Međutim, Damir će u ovaj meč ući kao veliki favorit. S obzirom na formu Džumhur ne bi trebao imati problema protiv 23-godišnjeg Britanca i žrijeb za polufinale mu je potpuno otvoren.

Tamo bi se vrlo lako mogao susreti sa drugim nosiocem Joe-Wilfriedom Tsongom, koji sutra igra protiv Joaa Souse, a pobjednik u četvrtfinalu igra sa pobjednikom iz meča Struff - Fabiano.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi