Berdych u osmini finala turnira u Miamiju

Bez problema protiv Mullera

Berdych u osmini finala turnira u Miamiju

E. Čaušević

Češki teniser Tomas Berdych plasirao se u osminu finala ATP turnira u Miamiju.

Berdych je danas bez većih problema savladao Gillesa Mullera u okviru šesneastine finala ovog turnira sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4. Češki teniser od početka meča je imao prednost na svojoj strani i bilo je samo pitanje kojim rezultatom će slaviti.

Prvi set trajao je 43 minute, a Berdych je dozvolio protivniku da osvoji samo tri gema. U drugom setu Muller je zaigrao nešto bolje, ali to nije bilo dovoljno da ozbiljnije zaprijeti Berdychu.

Češki teniser je u drugom setu slavio sa 6:4, te se sa konačnih 2:0 u setovima plasirao u osminu finala ATP turnira u Miamiju. Berdych u osmini finala igra protiv boljeg iz meča Mannarino - Ćorić.

ATP Miami, šesneastina finala:

Berdych - Muller 2:0 (6:3, 6:4)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi