Becker: Đokovićevi problemi su psihološki
Foto: EPA

Legendarni Njemac smatra da zna uzrok Novakove loše forme

Becker: Đokovićevi problemi su psihološki

Boris Becker, nekadašnji trener Novaka Đokovića, ističe da su promjene u razmišljanju glavni razlog za, u zadnje vrijeme, lošu formu srbijanskog tenisera.

Krajem prošle godine Andy Murray je prestigao Đokovića na prvom mjestu ATP liste, a sjajni teniser od tada ima problema sa pronalaženjem prave forme.

Becker smatra da je do promjene kod Novaka došlo nakon njegove pobjede na Roland Garrosu, kada je Srbijanac postao jedan od osmorice tenisera koji su osvajali sve četiri Grand Slam titule.

"Ne možete izbugiti svoj servis ili forehand preko noći, ja mislim da je sve u njegovoj glavi, da se radi o mentalnoj stvari. Mislim da se mnogo promijenilo nakon njegove pobjede u Francuskoj, to je bio njegov životni san. Nakon te pobjede on je 'probušio balon' i sav zrak je izašao, a sada ne može da se vrati nazad", objašnjava Becker.

"Drugi momci ne spavaju. Oni vide slabost kod najboljeg i odmah žele njegov skalp. Čitaju njegov govor tijela, ali i uče kako igrati protiv njega. Tek mu je 29 godina i ima dovoljno vremena da vrati stvari na pravo mjesto, ali će to morati uraditi brzo", dodao je Becker.

Legendarni njemački teniser je govorio i o Rogeru Federeru, nazvavši ga najvećim svih vremena.

"Počeo je godinu pobjedama na Austrailian Openu, u Miamiju i Indian Wellsu, ali to nas ne treba iznenađivati zato što je on najveći svih vremena, i jedan od najboljih sportista uopšte", rekao je za kraj nekadašnji najbolji teniser svijeta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi