Becker: Iznenađen sam i razočaran

Nekadašnji njemački teniser nakon objavljivanja bankrota

Becker: Iznenađen sam i razočaran

D. Rakanović

Nekadašnji njemački teniser Boris Becker oglasio se putem Twittera povodom nedavnog bankrota.

Advokati bivšeg trenera Novaka Đokovića podnijeli su zahtjev britanskom sudu da mu se omogući posljednja šansa da isplati dugove, ali je zahtjev odbijen. 

Becker je bio prisiljen objaviti bankrot zbog dugovanja prema bankarskoj kompaniji Arbuthnot Latham & Co iz 2015. godine, nakon što je ova kompanije podnijela zahtjev za isplatu dugovanja. 

“Iznenađen sam i razočaran što je 'Arbuthnot Latham & Co' odlučio da povede ovaj postupak protiv mene. Ova odluka se odnosi na samo jedan sporni kredit, koji je trebalo da se otplati za mjesec dana”, napisao je Becker na svom Twitter nalogu.

Sutkinja Christine Derrett je objavila da da žaljenjem mora zaključiti da ne postoje validni dokazi da će Becker isplatiti dugovanja, te je odlučila odbiti zahtjev njegovih advokata da dozvolio još 28 dana otplate i proglasila bankrot. 

“Razočaravajuće je što je zahtjev odbijen za današnju raspravu. Moja zarada je dobro objavljena i jasno je da imam sredstava za otplatu svog duga”, napisao je Becker. 

Advokatski tim legendarnog tenisera je pokušao ubijediti sud da će dug biti isplaćen, te da je s tim ciljem Becker založio i nekretnina na Mallorci vrijedne šest miliona eura, ali su svi zahtjevi odbijeni, pa je Beckerov tim potvrdio bankrot. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi