AO: Sigurne pobjede Nishikorija, Wawrinke i Federera

Prvi Grand Slam sezone

AO: Sigurne pobjede Nishikorija, Wawrinke i Federera

Kei Nishikori obezbijedio je prolaz u treće kolo Australian Opena.

Japanski teniser ubjedljivo je savladao Jeremy Chardyja iz Francuske sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:3) u prvom meču današnjeg programa.

Dobar nastup imao je i četvrti igrač svijeta, Švajcarac Stan Wawrinka, koji je nadigrao Stevea Johnsona (6:3, 6:4, 6:4).

Jo-Wilfried Tsonga sa pola gasa savladao je Dušana Lajovića (6:2, 6:2, 6:3), dok je Tomas Berdych bio bolji od Ryana Harrisona (6:3, 7:6, 6:2).

U treće kolo plasirao se i Roger Federer nakon pobjede nad Noah Rubinom (7:5, 6:3, 7:6).

Mini senzaciju priredio je Mischa Zverev koji je iz daljeg takmičenja izbacio Johna Isnera. Njemački teniser trijumfovao je nakon četiri sata i 18 minuta igre rezultatom 3:2 (6:7, 6:7, 6:4, 7:6, 9:7).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti