AO: Favoriti bez većih problema
Foto: EPA

Australian Open, 2. kolo

AO: Favoriti bez većih problema

M. Šljivak

Sinoćni mečevi na terenima Australian Opena nisu donijeli iznenađenja i favoriti su bez većih problema prošli u 3. kolo.

Noć je otvorio Francuz Richard Gasquet. On je prepustio svega tri gema Carlosu Berloqu i to po jedan u svakom setu za uvjerljivu pobjedu od 3:0

Uvjerljiv je bio i Pablo Carreno-Busta, koji je lako i posveo neočekivano savladao britansku nadu Kylea Edmunda sa 3:0, po setovima 6:2, 6:4 i 6:2.

Bez izgubljenog seta su dalje prošli i Gilles Simon, koji je pomeo Brazilca Dutru da Silvu sa 3:0, kao i Philipp Kohlchreiber protiv Donalda Younga.

Miloš Raonić je također s 30 pobijedio Gullesa Mullera, dok je Ivo Karlović s tri puta po 6:4 pobijedio domaćeg tenisera Andrewa Whittingtona.

Australian Open, 2. kolo:

Gasquet - Berloq 3:0

Carreno Busta - Edmund 3:0

Kohlschreiber - Young 3:0

Simon - Dutra da Silva 3:0

Bautista - Nishioka 3:0

Dimitrov - Chung 3:1

Escobedo - Ferrer 1:3

Raonić - Muller 3:0

Goffin - Stepanek 3:0

Monfils - Dolgopolov 3:1

Karlović - Whittingon 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi