Constantini novi selektor Austrije
Dietmar Constantini

Na klupi naslijedio Čeha Briknera

Constantini novi selektor Austrije

Dietmar Constantini od danas novi je selektor fudbalske A reprezentacije Austrije, odlučili su u Savezu ove zemlje.
Pedesettrogodišnji austrijski trener na klupi će tako naslijediti Čeha Karela Brucknera koji je prije dva dana raskinuo ugovor sa FS Austrije, svega osam mjeseci od kako je imenovan za selektora. Constantini u 90-im godinama prošlog vijeka dva puta bio vršilac dužnosti selektora Austrije, a ovo mu je prvi mandat bez prefiksa v.d.

U stručnom štabu njegov pomoćnik biće dosadašnji selektor mlade reprezentacije Manfred Zsak, a U – 21 nacionalni tim Austrije od danas vodi njihov slavni igrač i nekadašnja vedeta Werdera iz Bremena, Andreas Herzog.

Constantini će debitovati u utakmici kvalifikacija za SP koju Austrija igra 1. aprila protiv Rumunije u Klagenfurtu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.