BH. Fanaticosima zabranjen ulaz u Evropu!?
Foto: Arhiv

Skandal na granici

BH. Fanaticosima zabranjen ulaz u Evropu!?

Za razliku od onih koji su krenuli jučer, bh. navijači koji su se danas uputili ka Belgiji na susret kvalifikacija za SP zadržani su na granici, a "objašnjeno" im je kako ne mogu ući u zemlje Schengena i pored toga što imaju validne vize.

Nekolicina pripadnika navijačke skupine BH. Fanaticos nije mogla ući u avion iz Zagreba za Keln, jer su im graničari to zabranili, objasnivši kako sa urednim schengenskim vizama to, ipak, nije moguće?!

Iako su Fanaticosi vize uredno dobili prije više od mjesec dana, na zagrebačkom aerodromu im je rečeno da u zemlje potpisnice Schengenskog sporazuma mogu ući samo državljani Bosne i Hercegovine koji imaju boravišnu vizu jedne od zemalja Schengena, dok je ostalim bh. državljanima danas onemogućen ulazak u Evropu.

Ovu nam je informaciju potvrdio jedan od vođa BH Fanaticosa Nizar Al Tinawi, koji se sa zagrebačkog aerodroma, gdje se zajedno sa još petoricom Fanaticosa nije uspio ukrcati na let, automobilom uputio ka slovenačkoj granici sa Hravtskom, te je danas u popodnevnim satima skupina navijača bh. reprezentacije ipak uspjela nastaviti svoj put ka Genku.

- Na zagrebačkom aerodromu nije nam dopušteno da se ukrcamo na let za Keln. Objašnjeno nam je da zbog samita NATO-a ne možemo ući u države Schengena. Potom smo automobilom krenuli ka Sloveniji i danas u popodnevnim satima preći granicu. Kod sebe imam i dopis agencije German Wings u kom se navodi da ne možemo ući u zemlje Schengena zbog tog samita NATO-a, ali eto ušli smo i idemo dalje prema Belgiji", kazao je za SportSport.ba Nizar Al Tinawi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.