AZ Alkmaar poražen nakon 6 mjeseci

AZ Alkmaar poražen nakon 6 mjeseci

A. Beganović

U okviru četvrtfinala holandskog fudbalskog kupa Breda je pobjedila AZ Alkmaar i tako ovom klubu nanjela prvi poraz u posljednjih šest mjeseci. 

AZ Alkmaar je poražen od Brede na svom terenu rezultatom 2:1, te je tako prekinut niz bez poraza koji je trajao 26 utakmica (23 pobjede, tri remija).

Zanimljivo je spomenuti da je upravo Breda nanjela jedan od dva poraza Alkmaaru u ovoj sezoni. Bilo je to u prvom kolu prvenstva kada su također na stadionu Alkmaara slavili 2:1.

Četvrtfinalna utakmica holandskog kupa između Alkmaara i Brede počela je očekivano. Vodeća momčad prvenstva u 13. minuti preko Moussa Dembele došla je u vodstvo, ali u drugom poluvremenu gosti preko Nourdina Boukharija i Antonhyja Lurlinga dolaze do preokreta i plasmana u polufinale.

Pored Brede plasman među četri najbolje momčadi holandskog fudbalskog kupa obezbjedili su Volendam, Twentw i Heerenveen.


Holandski kup, četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Alkmaar – Breda 1-2 (Dembele 13 / Boukhari 55, Lurling 77)
Roda – Volendam 2-3, produžetak (Yulu Matondo 55, Fauw 67 / Bakens 15, Platje 74, 96).

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.