Šetkićev plasman karijere

ATP lista

Šetkićev plasman karijere

Aldin Šetkić, najbolji bh. teniser, na najnovijoj ATP listi ostvario je plasman karijere. Šetkić je napredovao za šest mjesta i nalazi se na 565. poziciji sa 82 boda.

Njegov nedavni uspjeh u Portugalu, kada je igrao u finalu Futuresa (poraz od Čeha Lojde) računaće se tek sredinom marta pa se može očekivati da na narednoj listi bude još bolje plasiran.

Među 1.000 najboljih igrača svijeta su još dvojica bh. tenisera. Siniša Marković je na 680. mjestu, dok je povratnik u reprezentaciju, Ismar Gorčić, sada 721. Upravo je Gorčić najbolji bh. dubl-igrač sa 143 boda i 592. mjestu (bio je 596.).

Treba spomenuti da je prvi i dalje Španac Rafael Nadal sa 14.360 bodova. Slijedi Švajcarac Roger Federer (11.000) koji nije igrao za svoju zemlju u Davis cupu protiv SAD-a (poraz), dok je treći Srbin Novak Đoković (9.420).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.