Baždarević eliminisao Hadžibegića
Baždareviću je 1:1 ovaj put bilo dovoljno za slavlje

Šesnaestina finala Kupa Francuske

Baždarević eliminisao Hadžibegića

Šesnaestina finala Kupa Francuske donijela je međusobni duel dvojice bh. trenera, Faruka Hadžibegića na klupi Dijona i Mehmeda Baždarevića, stratega Grenobla.

Neko će reći da je to bio novi ogled Sarajeva i Željezničara, doduše u nešto drugačijim ulogama, ali je tačno da su pomenuta dvojica bh. stručnjaka nekadašnji proslavljeni igrači dva velika gradska rivala.

Ovaj put slavio je Baždarević čiji se Grenoble plasirao se u osminu finala Kupa, ali tek poslije izvođenja penala (5:3). U regularnom dijelu bilo je 1:1.

Nakon što je u 15. minutu Morisot doveo domaće u vodstvo, a samo tri minuta kasnije Akrour izjednačio činilo se da će gledaoci vidjeti još dosta golova. No, iako je susret bio prilično otvoren mreže se nisu tresle.

U drugom meču Guingamp je priredio iznenađenje savladavši Le Mans sa 1:0, dok je Toulouse bio siguran protiv Boulognea (2:0).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.