EHF budno motri dešavanja na tribinama

Dostojanstvenim navijanjem do pobjede!

EHF budno motri dešavanja na tribinama

Utakmica kvalifikacija za odlazak na rukometno evropsko prvenstvo 2010. godine između Bosne i Hercegovine i Srbije proglašena je susretom visokog rizika. Što i ne čudi s obzirom na noviju istoriju ovih prostora.

Međutim, sportska borilišta ni u kom slučaju ne bi smjela biti poligon za ispoljavanje bilo kakvog nasilja. Dvorana „Mirza Delibašić“, gdje će izabranici selektora rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Halida Demirovića dočekati odgovarajuću selekciju Srbije ime nosi po neponovljivom sportisti, velikom gentelmanu i prije svega ljudskoj veličini, kakav je, bez ikakve sumnje, bio Kinđe. Nemile scene navijačkih nereda ne bi se smjele dešavati u dvorani koja nosi Kinđetovo ime.

Još su svježe uspomene na susret rukometaša BiH sa Mađarskom, neviđene sudijske krađe, ali i nemilih scena bacanja predmeta na parket, nakon kojih je najviše ispaštala – Bosna i Hercegovina. EHF je već ranije „obećao“ da domaće utakmice bh. rukometne selekcije drži pod posebnim povećalom i svaki, pa i onaj najmanji incident, biće drastično kažnjen.

Enid Tahirović, Adnan Harmandić, Muhamed Toromanović i ostali reprezentativci naše zemlje nisu zaslužili da svoje susrete igraju pred sablasno praznim tribinama u slučaju da EHF izrekne suspenziju zbog eventualnih nemilih scena na susretu sa Srbijom. Osim toga, postoji čak i mogućnost da EHF donese odluku o suspenziji domaćih dvorana, pa da BiH svoje utakmice igra u nekoj drugoj državi.

E upravo zbog toga, bh. navijači pokažimo dostojanstvo i bodrimo naše rukometaše na način na koji dolikuje. Pomozimo našoj Bosni i Hercegovini da u odlučujućim susretima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ostvari što je moguće bolje rezultate i učinimo zajedničkim snagama da BiH bude maknuta sa crne liste evropske rukometne federacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.