Šetkić u finalu!

Futures u Portugalu

Šetkić u finalu!

Aldin Šetkić, naš najbolje plasirani teniser, izborio je nastup u finalu Futuresa u Portugalu nakon sjajnih partija u četvrtfinalu i polufinalu.

Šetkić je u četvrtzavršnici slavio nad Špancem Cesarom Ferrerom Victorijem (559. igrač svijeta) sa 2:1 u setovima (6:7, 7:5 i 6:4), da bi u polufinalu bio bolji od Nijemca Tonyja Holzingera, 2006. godine 328. igrača svijeta, i to u dva seta - 6:3, 7:5.

Protivnik u finalu biće mu 5. nosilac, Čeh Dušan Lojda, koji je trenutno 412. igrač svijeta, a prije dvije godine je bio i 292. Naš teniser u međusobnim susretima vodi 1:0.

Nažalost, Šetkićeva pobjeda koja vrijedi devet bodova neće donijeti skok na narednoj ATP rang-listi, jer će se obračunati tek 23. marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.