Gužva u Ostravi i Malmeu
Nadal igra za Španiju

Igraju se mečevi prvog kola Davis Cupa

Gužva u Ostravi i Malmeu

M. Maksimović

Ljubitelji tenisa ovaj vikend dolaze na svoje. Od petka do nedelje igraju se mečevi prvog kola Svjetske grupe Davis cupa. Dva susreta se izdvajaju od odstalih. To meč između Španije i Srbije odnosno duel Češke i Francuske.

Branitelj naslova, Španija na zemljanoj podlozi očekuje Srbiju. Meč se igra u Benidormu, na otvorenom i kiša može stvoriti dosta problema.Španija je sa Rafelom Nadalom ipak u prednosti u odnosu na Srbiju sa Novakom Đokovićem.

U Ostravi, Češka će ugostiti Francusku. Tomas Berdych i Radek Stepanek su sa jedne odnosno Jo - Wilfried Tsonga i Giles Simon sa druge strane. Drugi meč koji se igra na zemljanoj podlozi je očekivano onaj u Buenos Airesu gdje igraju Argentina i Holandija. U Poreču Hrvatska treba opravdati status favorita protiv Čilea. Gosti dolaze u Poreč bez glavnog aduta Fernanda Gonzaleza.

Ista je situacija sa Švicarskom koja bez Rogera Federera nema šanse, Amerikanci su apsolutni favoriti. U napetoj atmosferi igrat će Švedska i Izrael, napetoj prije svega zbog najavljeni demonstracija protiv izraelske ofenzive na pojas Gaze. U dvorani neće biti gledatelja. Rusija ne bi trebala imati problema u gostima kod Rumunije, dok je Njemačka blagi favorit protiv Austrije.

Parovi prvog kola:
Argentina - Holandija
Češka - Francuska
USA - Švicarska
Hrvatska - Čile
Švedska - Izrael
Rumunija - Rusija
Njemačka - Austrija
Španija - Srbija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.