San Jose se vratio
San Jose ponovo prijeti Detroitu

NHL sezona

San Jose se vratio

San Jose se vratio na pobjednički kolosjek. Protiv Starsa, “ajkule” nisu imale milosti te su se ponovo vratile u borbu za prvu poziciju uoči play-offa iz koje je ispala ekipa Boston Bruinsa.

San Jose je Dallas nadigrao sa 5:2, a gosti su porazom propustili priliku da uhvate priključak za doigravanje. Sve što su gosti uradili je vodstvo od 1:0 (Eriksson) u osmoj minuti. Od tog trenutka na scecu su stupili domaći koji su preko Thorntona, Setoguchija, Pavelskog i Michaleka došli do 4:1.

Do kraja meča Starsi su smanjili preko Robidasa, da bi Marleau pogodio praznu mrežu za konačnih 5:2.
Kanadski derbi između Montreala i Toronta (ne)očekivano je pripao Maple Leafsima koji su Canadiense nadigrali u Bell Centru sa istim rezultatom kojim su slavili Sharksi. Sve je bilo poznato nakon devet minuta igre u drugoj trećini kada je na semaforu stajalo 4:0 za goste (Kulemin, Grabovski, Ponikarovski dva puta). Montreal je preko Lapierrea postigao dva gola, ali nije imao snage za preokret.

Odličnu igru pružio je Columbus protiv Panthersa. Bilo je 3:1 za Blue Jacketse, koji su od 0:1 stigli do preokreta.

U derbiju ekipa koje ne mogu u doigravanje Ottawa Senatorsi su sa 5:2 nadigrali NY Islanderse, dok su Atlanta Thrashersi nakon penala odnijeli bodove iz Tampe.

Rezultati
San Jose - Dallas 5:2, Montreal - Toronto 2:5, Ottawa - NY Islanders 5:2, NY Rangers - Buffalo 5:3, Carolina - Washington 4:1, Florida - Columbus 1:3, Tampa Bay - Atlanta 3:4 (pen.), Phoenix - Vancouver 5:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.