Rahimić otpao, Jahić «uskače»
Biće spreman za meč u Zenici: Elvir Rahimić

Zadnja vijest iz Genka

Rahimić otpao, Jahić «uskače»

Elvir Rahimić, pouzdani veznjak CSKA i naše reprezentacije, definitivno je otpao iz kombinacija za večerašnji meč u Belgiji.

Rahimiću je jutros nakon lakšeg istezanja ponovo otekao mišić na što je ljekarska služba samo odmahnula glavom, kao i Blažević. Ipak, selektor je kazao kako je sinoć nešto mirnije spavao.

«Neke sam dileme riješio. Analizirao sam igru Belgije po stoti put i čini mi se kako bi dva napadača bila dobitna kombinacija", istakao je Ćiro «nacionale» i dodao: 

"Sada, kada nema Rahimića znam i koga ću staviti na poziciju zadnjeg veznog.».

No, znajući Blaževića, nema sumnje da će se htjeti još malo zabaviti do početka susreta, te da će stalnim «miješanjem karata» podgrijavati  atmosferu do početka, ali i zbunjivati belgijske novinare koji imaju pune ruke posla i kojima nije jasno šta to radi naš državni trener.

U ovom trenutku naša reprezentacija istrčaće u sastavu: Supić, Berberović, Ibričić, Nadarević, Spahić, Pandža, Jahić, Muratović, Misimović, Muslimović i Džeko.

Po ovoj formaciji Berberović će biti na desnom, Ibričićna na lijevom boku, dok bi stopersku liniju (Ćirinu omljenu) činili Nadarević, Spahić i Pandža.
Jahić bi preuzeo Rahimićev 'posao', a nešto defanzivniju ulogu imali bi Muratović i prvi put Misimović.

«Užasno je ovo što mi se dogodilo jer sam ipak vjerovao da ću nastupiti. Nisam sretan, ali u očima saigrača vidim odlučnost. Igraću u Zenici, mislim da do srijede neće biti problema», kratko je kazao Rahimić.

Na kraju treba kazati da je naša selekcija smještena u hotelu «HH» oko kojeg je primjetan sve veći broj bh. navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.