Low objavio spisak

Pred kvalifikacione susrete sa Lihtenštajnom i Velsom

Low objavio spisak

Selektor reprezentacije Njemačke, Joachim Low, objavio je spisak igrača na koje će računati u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama za prvenstvo u Južnoj Africi. Lukas Podolski se vraća u tim, nakon što je zbog povrede propustio duel s Norveškom.

Lukasov povratak u formu i dobre partije u dresu Bayerna raduju Lowa, posebno nakon povrede Klosea u pobjedi Bavaraca nad Bochumom od 3-0.

Reprezentacija će se u ponedeljak okupiti u Leipzigu, gdje će početi sa pripremama za utakmice sa Lihtenštajnom i Velsom.

Na spisku su:

Rene Adler (Bayer Leverkusen), Robert Enke (Hannover), Tim Wiese (Werder Bremen);

Arne Friedrich (Hertha Berlin), Per Mertesacker (Werder Bremen), Serdar Tasci (Stuttgart), Heiko Westermann (Schalke), Marcel Schafer (Wolfsburg), Andreas Hinkel (Celtic), Philipp Lahm (Bayern Munich), Andreas Beck (Hoffenheim);

Michael Ballack (Chelsea), Torsten Frings (Werder Bremen), Marcell Jansen (Hamburg), Bastian Schweinsteiger (Bayern Munich), Piotr Trochowski (Hamburg), Simon Rolfes (Bayer Leverkusen), Thomas Hitzlsperger (Stuttgart), Marko Marin (Borussia Monchengladbach);

Lukas Podolski (Bayern Munich), Mario Gomez (Stuttgart), Patrick Helmes (Bayer Leverkusen), Stefan Kiessling (Bayer Leverkusen).
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.