Mali kristalni globus pripao Reischovoj

Slalom za skijašice

Mali kristalni globus pripao Reischovoj

Marija Riesch osvojila je Mali kristalni globus u slalomu, nakon što je u današnjoj utrci u drugoj vožnji odustala Lindsay Vonn.

Prvu pobjedu u karijeri ostvarila je francuska skijašica Sandrine Aubert, koja je slavila ispred Fride Hansdotter, a na postolje se kao trečeplasirana popela i Nicole Hosp.

Vodeća u generalnom plasmanu skijašica, Amerikanka Lindsey Vonn odustala je u drugoj vožnji, što je Mali kristalni globus u ovoj disciplini donijelo Mariji Reisch
 
Poredak Svjetskog kupa: 1. Lindsey Vonn 1588, 2. Maria Riesch 1219, 3. Anja Paerson 990, 4. Kathrin Zettel 985, 5. Tanja Poutiainen 802...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.