Vogošća u finalu savladala mladu ekipu Čelika

Završen memorijalni turnir "Zaim Kobilica"

Vogošća u finalu savladala mladu ekipu Čelika

D. Kurbegović

Rukometaši Vogošće osvajači su 2. Međunarodnog memorijalnog turnira "Zaim Kobilica", koji se jučer i danas igrao u zeničkoj Areni u spomen na nekada legendu zeničkog i italijanskog rukometa.

 Ekipa Danijela Ridžića u finalu je rezultatom 35:26 pobijedila mladu ekipu Čelika.

Nakon što je Vogošća jučer savladala ekipu Nexe, dok je Čelik pobijedio Slogu Kraljevo, ove dvije ekipe večeras pred 200 gledalaca odigrali su finale. Veliki favorit naravno bila je Vogošća, koja će u narednu sezonu Premijer lige ući sa znatno podmlađenom ekipom.

Ekipa Čelika držala se prvih 10-tak minuta utakmice, a onda je Vogošća ubacila u brzinu više te je s tri vezana gola Anesa Bečića okrenula rezultat i prešla u vodstvo. Do kraja prvog poluvremena igrači trenera Danijela Ridžića su povećavali svoje vodstvo, a prvi dio okončan je vodstvom Vogošće rezultatom 19:8. 

U drugom poluvremenu treneri obje ekipe Danijel Ridžić i Seldin Rizvanović dali su priliku i ostalim igračima, da bi mogli vidjeti s čime mogu raspolagati u narednom periodu, te ko bi se mogao nametnuti. Naravno do kraja utakmice bilo je samo pitanje s kojom razlikom će Vogošća pobijediti, a konačni rezultat glasio je 35:26 za Vogošću.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima pobjednika Bečić, Bosić, Osmanhodžić, Korjenić i Pekić su postigli po četiri gola, u redovima Čelika najbolji su bili Pašalić s pet, te Begagić s četiri gola. 

Za najboljeg golmana turnira izabran je Harun Hodžić iz Čelika, najbolji igrač je Boris Bosić iz Vogošće, dok je najbolji strijelac Marin Greganić iz ekipe Naxe Našice.

Kompletan turnir je uz mišljenje svih učesnika organizovan na visokom nivou. Sve ekipe su imale osiguran smještaj i ishranu, kvalitetne utakmice, a organizator se pobrinuo da gosti u saradnji s JP za upravljanje sportskih objekata imaju i jedan dio zabavnih aktivnosti. Tako su neki uživali u ljepotama zenički bazena, a drugi su se opet odlučili za sadržaj koji nudi centar grada Zenice.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Uz sve navedeno, ekipe učesnice ovogodišnjeg izdanja zasigurno će biti učesnici i trećeg po redu međunarodnog turnira ''Zaim Kobilica'', a koji će u narednoj godini da okupi veći broj ekipa, te će sigurno trajati više od dva dana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti