Vogošća u finalu nakon sigurne pobjede protiv Nexea

Polufinale memorijala "Zaim Kobilica"

Vogošća u finalu nakon sigurne pobjede protiv Nexea

D. Kurbegović

Rukometaši Vogošće drugi su finalisti Međunarodnog memorijalnog turnira "Zaim Kobilica", koji se danas i sutra održava u zeničkoj Areni. 

Izabranici trenera Danijela Ridžića pobijedili su kombinovanu ekipu Nexe Našice rezultatom 41:21 i sutra će u finalu igrati protiv zeničkog Čelika.

Vogošća je ljetnom prelaznom roku ostala bez nekoliko igrača, ali su doveli nekoliko mladih igrača, koji već imaju iskustva igranja u Premijer ligi. Nema sumnje da će ovaj tim i naredne sezone igrati važnu ulogu u Premijer ligi BiH. 

Vogošća je dobro otvorila današnju utakmicu, te cijelo vrijeme vodila u prvom poluvremenu, međutim mlada ekipa Nexea iz Našica, koja je na ovaj turnir došla s ekipom gdje nijedan igrač nema više od 18 godina pokazala se kao tvrd orah protiv Vogošće, tako da je prvi dio utakmice okončan rezultatom 18:15 za Vogošću.

U drugom dijelu potpuno drugačija slika na terenu, izabranici Danijela Ridžića ubacili su u brzinu više, te su napravili seriju od 7:0, ekipa iz Našica prvi gol u drugom dijelu je postigla tek u 42.minuti utakmice do kraja je Vogošća samo povećavala svoju prednost te je konačni rezultat glasio 41:21 (18:15) za Vogošću.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi, po običaju najbolji je bio bh.reprezentativac Anes Bečić s devet golova, dok je Boris Bosić dodao šest. U poraženoj ekipi bolji od ostalih bili su Greganić s osam, te Bulić s tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi