Vogošća savladala neugodni Konjuh, Haseljić nesavladiv

Važna pobjeda za lidera

Vogošća savladala neugodni Konjuh, Haseljić nesavladiv

S. Mlaćo

Rukometaši Vogošće PH večeras su u svojoj dvorani savladali  RK Konjuh iz Živinica rezultatom 34:31 (17:15).

Radilo se o susretu 21. kola rukometne Premijer lige naše zemlje, a gosti se nisu predavali tokom cijelog meča, iako je Vogošća bila veliki favorit.

Nakon 16. minuta igre bilo je 10:10, a zatim domaći na pauzu odlaze pri prednosti 17:15.

Konjuh vrlo brzo dolazi na 17:17, ali domaći se uspjevaju odvojiti te slaviti 34:31. 

Susretu u dvorani Amel Bečković prisustvovalo je 350 gledalaca, a a najbolji kod domaćih bio je golman Mirza Haseljić sa 20 odbrana, dok je Dedajić  postigao osam pogodaka, a Bečić šest.

Kod gostiju istakao se Davor Kadić sa devet pogodaka.

Premijer rukometna liga BiH, 21.kolo:

RK Vogošća PH - RK Konjuh Živinice 34:31 (17:15)

Sportska dvorana Amel Bečković u Vogošći. Gledalaca:350.  Sudije: Amar Konjičanin i Dino Konjičanin. Delegat: Nedžad Rastoder. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Vogošća Poljine Hills: Haseljić, Šabanović, Dedajić 8, Geko 1, Kreso, Bečić 6, Korjenić 1, Međić 4, Pekić 2, Divković 5, Đapo, Smajilbegović 1, Jelačić 3, Hrbat 2 i Stanković. Trener: Goran Tomić.

RK Konjuh Živinice: Husić 4, Mišić, Rizvić, Šarić 4, Marčeta 2, Pejkušić 3, Modrić, Bečić, Kadić 9, Smajić 7, Sakić, Filipović, Alijagić 1, Sirčo, Hamzić 1 i Bojić.. Trener: Bojan Unčanin. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi