Veszprem pravi najveći transfer u istoriji rukometa

Andreas Wolff karijeru nastavlja u Mađarskoj?

Veszprem pravi najveći transfer u istoriji rukometa

D. Rakanović

Golman reprezentacije Njemačke Andreas Wolff preći će iz Kiela u Veszprem za 2,6 miliona eura, pišu njemački mediji. 

Ako uistinu do transfera dođe biće srušen dosadašnji najveći transfer Nikole Karabatića koji je 2015. godine stigao iz Barcelone u PSG za 1,8 miliona eura.

Nijemac bi u Mađarskoj trebalo da potpiše ugovor na 700.000 eura godišnje.

Wolff je 2016. godine stigao u Kiel iz Wetzlara, ali nije zadovoljan minutažom koju dijeli s Dancem Niklasom Landinom Jacobsenom i odavno želi napustiti ovaj klub. 

Wolff brani za Njemačku od 2013. godine, a do sada je upisao 50 nastupa i upisao je čak šest pogodaka. Sa reprezentacijom ima zlato na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i bronzanu medalju na OI u Riu. Dvije godine zaredom je proglašavan najboljim golmanom Bundeslige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi