Velika pobjeda Vardara, Veszprem bolji od Montpelliera
Foto: EPA

Liga prvaka, četvrtfinale

Velika pobjeda Vardara, Veszprem bolji od Montpelliera

M. Šljivak

Rukometaši skopskog Vardara pobijedili su večeras kao gosti Flensburg 26:24, te su napravili veliki korak ka plasmanu u završnicu Lige prvaka.

Sjajni makedonski tim je odigrao još jedan čudesan meč. Posebno su impresivno izgledali u prvom poluvremenu kada su potpuno razbili njemačkog velikana i na odmor su otišli sa šest golova prednosti, 15:9.

Prednost su u nastavku održavali sve do samog finiša. Flensburg je uspio da smanji zaostatak na minus dva, ali Vardar je na korak od prolaska na završni turnir.

Trojac Vardara, Cindrić-Dibirov-Dujshebaev postigao je po pet golova, dok je kod Flensburga Jakobsson postigao šest.

Ekipa Veszprema će u Montpellier otići s tri gola prednosti. Večeras je mađarski velikan pobijedio 26:23 u jednoj jako zanimljivoj utakmici.

Dobar dio prvog poluvremena igralo se gol za gol. Međutim, u finišu prvog dijela domaći pojačavaju ritam i na odmor odlaze s tri gola prednosti, 13:10.

Nastavak također donosi bolju igru domaćih rukometaša. Imali su u nekoliko navrata i pet golova prednosti, ali na kraju je Montpellier ostao na minus tri, što im daje nadu za prolazak u uzvratu.

Mirsad Terzić se nije upisivao u strijelce, a najefikasniji u pobjedničkom timu je bio Aron Palmarsson sa šest golova.

Kod gostiju Valentin Porte je postigao pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi