Đurković: Vogošća nije favorit

Trener RK Borac poručio

Đurković: Vogošća nije favorit

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca dvomeč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine igrat će protiv ekipe Vogošće, određeno je jučerašnjim žrijebom u Mostaru.

Svakako da nas očekuje prava rukomenta poslastica, s obzirom da će ovo biti duel prvoplasiranog i drugoplasiranog tima u ligi. 

U redovima Banjalučana, optimizma pred ovaj susret ne manjka. Velikan iz Gospodske vezao je dvije pobjede u eliti, što im je ulilo dosta samopouzdanja pred naredne susrete.

Šef struke crveno-plavih ističe da nema bojazni od tima kao što je Vogošća, te da ih ne smatra favoritom u ovom dvomeču.

"Prvu utakmicu igramo u gostima. Tamo smo već igrali i znamo šta nas očekuje. Ne bih rekao da je Vogošća favorit, niti bi im davao prednost. Naša želja je da taj dvomeč odradimo najbolje moguće. Nama u korist ide to što revanš igramo u "Boriku", vjerujem da ćemo imati jaku podršku sa tribina, a biti ćemo motivisani jer smo iz ruku ispustili Kup Republike Srpske. U svakom slučaju naš cilj jeste plasman na final-four", istakao je za medije trener RK Borac, Ratko Đurković.

Do Kupa BiH, Borca očekuje utakmica sa Krivajom u okviru 17. kola Premijer lige BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi