Đurković: Pokušat ćemo pokvariti planove Vogošći i Izviđaču

Trener RK Borac nakon pobjede u Zenici

Đurković: Pokušat ćemo pokvariti planove Vogošći i Izviđaču

D. Kurbegović

Rukometaši Borca večeras su u zeničkoj Areni lakše od očekivanog rezultatom 32:22 pobijedili domaći Čelik u okviru 16. kola Premijer lige. Izabranici Ratka Đurkovića bili su dominantni tijekom cijele utakmice, te na kraju zasluženo upisali 12 pobjedu u sezoni, čime su utvrdili drugo mjesto na tabeli.

Nakon utakmice zadovoljan je bio gostujući trener i nekada legendarni reprezentativac Crne Gore, Ratko Đurković, koji se osvrnuo na utakmicu, te otkrio planove kluba do kraja sezone.

"Ova utakmica protiv Čelika je pokazala da se i mi nalazimo u nekom usponu forme, od početka smo kontrolisali utakmicu i mislim da imamo malo dužu klupu, da bi mogli ispratiti malo brži ritam, koji ja zahtijevam. Nema šta, rezultat govori stanje na terenu, čestitao bi svojim igračima i domaćinu. Želim im puno sreće u borbi za opstanak, Zenica i ovaj prelijepi objekat to sigurno zaslužuju" ističe Đurković.

Ambicije kluba do kraja sezone je ući u play off

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Ambicije su nam da budemo u doigravanju, tamo nas čekaju favoriti Izviđač i Vogošća, mi želimo da budemo nekako u sjenci, pa da pokušamo napraviti iznenađenje. Vidjet ćemo šta možemo i koji je maksimum ove ekipe, mi svakako idemo na vrh, ali bez opterećenja. Imamo dosta mladih igrača, ja koristim svaku šansu da pružim priliku mlađim igračima, kako bi sutra bili nosioci igre u ovom klubu" kazao je za SportSport.ba Ratko Đurković.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi