Đurković: Imamo srce i dušu, to smo pokazali večeras

Trener RK Borac nakon pobjede nad Vogošćom

Đurković: Imamo srce i dušu, to smo pokazali večeras

D. Vejo

Crnogorski stručnjak na klupi RK Borac Ratko Đurković dugo će pamtiti večerašnju utakmicu sa Vogošćom.

Njegovi izabranici stigli su sedam golova zaostatka iz prve utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine i tako se pobjedom od 27:18, plasirali u dalji tok takmičenja.

Strateg Velikana iz Gospodske ističe kako je pored njegovih igrača, za trijumf zaslužna i vjerna publika koja je svoje dlanove znojila od prve do posljednje minute.

"Prije početka utakmice sam govorio da nas čekaju dva zadatka. Prvi je da pobjedimo Vogošću, a drugi da stignemo tu prednost od sedam golova koja nije bila mala. Ovo je prva velika pobjeda Borca ove godine. Imamo srce imamo dušu kao i atmsoferu, sve to nas je diglo, stigli smo prednost pa čak i prestigli. Na poluvremenu smo se dogovorili da moramo biti mnogo jači. Pokazali smo da možemo igrati protiv favorita. Kako meni tako i igračima, ovaj meč će mnogo značiti u daljem radu. Igra se 60 minuta. Čitava ekipa dala je mnogo energije u odbrani. Veliko hvala publici koja nam je bila vjetar u leđa, bez njih ovo ne bi bilo moguće", rekao je nakon meča sa Vogošćom trener RK Borac, Ratko Đurković.

Borac se sada okreće Premijer ligi BiH, gdje će u okviru 22. kola u petak gostovati Konjuhu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi