Unčanin: Turnir u Doboju prava prilika za provjeru forme

Trener RK Borac

Unčanin: Turnir u Doboju prava prilika za provjeru forme

D. Rakanović

Prve pripremne utakmice pred novu sezonu rukometaši Borca m:tel odigraće na 49. Međunarodnom TV turniru šampiona "Doboj 2017“, koji će biti održan od 15. do 19. augusta.

Izuzetno jaki protivnici biće prava prilika da crveno-plavi provjere formu, ali i vide gdje se trenutno nalaze kada je u pitanju fizička priprema.

"Cilj nam je da i provjerimo sve igrače, jer će svi dobiti priliku. To nam je i prevashodni cilj i turnira i prijateljskih utakmica nakon njega – da dobijemo jasniju sliku ekipe i da možemo u narednim utakmicama napraviti okosnicu", istakao je trener Banjalučana, Bojan Unčanin i napomenuo da je njegova ekipa u proteklim sedmicama najviše radila na fizičkoj pripremi.

Prema njegovim riječima, samo jednu sedmicu radili su "sa loptom“, što nije dovoljno da bi mogli ocijeniti u kakvoj su formi.

"Borac želi pobjede na turniru. Ali rezultate će diktirati trenutne mogućnosti, s obzirom da se nije moglo više uraditi na taktičkom planu. Procijenili smo da je bitnije da spremimo ekipu za prvenstvo BiH", rekao je Unčanin i obećao da će njegovi izabranici dati sve od sebe da ostvare što bolji rezultat.

Srednji bek, Goran Daničić, kazao je da je intenzitet priprema od samog početka bio izuzetno jak.

"Svi imamo velike ambicije za predstojeći turnir. Nadam se da ćemo se dobro uklopiti za prvo kolo Premijer lige BiH", istakao je Daničić.

U srijedu, od 17.30 sati, Borac igra utakmicu protiv švicarskog Vintertura, dok će se u četvrtak od 21 sat sastati sa starim znancima iz SEHA Gazprom lige, Tatranom iz Prešova (Slovačka).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi