Turnir u Doboju: Drugi poraz Borca m:tel

Švicarci bolji od Borca

Turnir u Doboju: Drugi poraz Borca m:tel

Ni u drugoj utakmici 49. Međunarodnog TV turnira šampiona „Doboj 2017“, rukometaši Borca m:tel nisu uspjeli zabilježiti pobjedu. Bolji od Banjalučana sinoć su bili igrači Pfadi Vintertura iz Švajcarske, 30:19 (13:9).

Početak susreta protekao je u izjednačenoj igri, da bi rukometaši Vintertura napravili seriju od 7-0 i od 2:3, u 22. minutu došli do prednosti 9:3. Ključni problem za šampione BiH u ovom periodu bilo je izvođenje sedmeraca, jer nisu iskoristili čak četiri. Do kraja poluvremena „crveno-plavi“ su uspjeli smanjiti zaostatak i na odmor su otišli sa minusom od četiri gola.

I u drugom dijelu ekipa iz Švajcarske bila je bolji rival na terenu, posebno u posljednjih desetak minuta, kada su i stekli dvocifrenu prednost, na šta rukometaši Borca m:tel nisu imali adekvatan odgovor, posebno u napadu.

Kao što je to karakteristično za pripremne utakmice, trener Banjalučana Bojan Unčanin dao je priliku svim igračima.

Najefikasniji u „crveno-plavom“ dresu bio je Nemanja Bezbradica sa sedam pogodaka, dok se u pobjedničkom timu izdvojio Marvin Lir sa osam golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Rukometaši Borca m:tel danas od 21h, sastaju se sa ekipom Tatran iz Prešova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi