Tešanović: Cilj je izboriti opstanak u društvu najboljih

Rukometaš Slavije za SportSport.ba

Tešanović: Cilj je izboriti opstanak u društvu najboljih

D. Rakanović

Rukometaši Slavije završili su sa prvim dijelom priprema koje su obavili na Jahorini. 

Srednji bek Slavije Miloš Tešanović istakao istakao je da su na pripremama imali vrhunske uslove. 

"Bazične pripreme na Jahorini su prošle odlično, uprava kluba nam je obezbjedila vrhunske uslove i na nama je da nastavimo sa dobrim radom", rekao je za SportSport.ba Tešanović.

Rukometaši Slavije će ove sezone imati premijerni nastup u najvišem rangu takmičenja. 

"Osnovni cilj u ovoj sezoni je da pokušamo izboriti opstanak, jer smo novajlije u ligi i osim nekoliko pojedinaca koji su igrali u Premijer ligi, ostali nemaju puno iskustva na ovom nivou", poručio je Tešanović

Slaviju je u prelaznom roku pojačao Marko Pandžić, koji je prošle sezone igrao u zeničkom Čeliku. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Ekipa je specifična po tome sto je sačinjena od domaćih igrača, samim tim vlada odlična atmosfera. Sa Pandžićem ćemo dobiti još veći kvalitet i širinu u igri, a očekuje se i pojačanje na desnom beku iz inostranstva", rekao je Tešanović. 

Rukometaši Slavije sada počinju sa uigravanjem ekipe i odigravanjem pripremnih utakmica. Prvi prijateljski meč će igrati u nedjelju protiv sarajevske Bosne od 20 sati u dvorani Ramiz Salčin u Sarajevu.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi