Slovenija ubjedljiva protiv Makedonije

Svjetsko prvenstvo, grupa B

Slovenija ubjedljiva protiv Makedonije

Derbi meč 3. kola grupe B na Svjetskom prvenstvu za rukometaše odigrali su danas Slovenija i Makedonija, a Slovenci su došli do ubjedljive pobjede rezultatom 29:22.

Slovenija je odlično ušla u meč i brzo je stekla sigurnu prednost i povela sa 7:3. Slovenci su do kraja prvog poluvremena dodatno povećavali svoju prednost i na odmor otišli s rezultatom 16:10.

I u drugom poluvremenu slična slika na terenu. Slovenija je bila bolji tim na terenu i nije dozvoljavala Makedoncima da zaprijete, a na kraju je slavila sa 29:22.

Najefikasniji igrači u pobjedničkom timu bili su Marko Bezjak i Gasper Marguc sa po četiri gola, dok Makedoniji nije pomogao ni raspucani Kiril Lazarov koji je postigao devet golova iz čak 18 pokušaja.

Sloveniji je ovo bila treća pobjeda iz isto toliko utakmica na ovom prvenstvu, dok su Makedonci pretrpjeli prvi poraz.

Svjetsko prvenstvo, grupa B:
Slovenija - Makedonija 29:22 (16:10)

Slovenija: Skok 1, Kastelić, Blagotinsek 3, Henigman 1, Marguc 4, Kavticnik 2, Janc 3, Dolenec 2, Cingesar 1, Poteko, Miklavcic, Kodrin 1, Gaber 1, Bezjak 4, Zarabec 3, Mackovsek 3.

Makedonija: Kolev, Trajkovski, Manaskov 1, Stoilov 3, Lazarov K. 9, Mitkov, Drogrishki 2, Taleski 1, Mirkulovski 1, Markoski V., Markoski N. 1, Georgievski 1, Lazarov F., Ojleski 1, Popovski 1, Neloski 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti