Slovenija "prosula" prve bodove, Poljska bolja od Japana

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Slovenija "prosula" prve bodove, Poljska bolja od Japana

Rukometaši Slovenije prosuli su danas prve bodove na Svjetskom prvenstvu u rukometu remiziravši protiv Tunisa 28:28 u okviru 4. kola grupe B.

Slovenija je nakon ovog meča imala tri pobjede, dok je Tunis imao samo jedan bod kojeg su dobili nakon remija protiv Islanda u trećem kolu. Slovenija je igrala nešto bolje u prvom dijelu te su gotovo sve vrijeme imali prednost od dva do tri gola. Na odmor su otišli sa plus dva (15:13). Ipak, u nastavku meča Tunis je uspio da preokrene rezultat te povede sa 26:22 u jednom trenutku.  Slovenci su se pribrali te su u posljednje četiri minute uspjeli da nadoknade minus od tri gola i da stignu do boda u ovom meču.

Slovenia: Blagotinsek 1, Henigman 3, Marguc 1, Kavticnik 7, Janc 6, Dolenec 1, Cingesar 2, Kodrin 1, Gaber 1, Zarabec 4, Mackovsek 1.

Tunis: Missaoui 1, Toumi 3, Tej 2, Bannour 5, Haj Youssef 1, Sanai 8, Saied 3, Hosni 1, Chouref 4.

Reprezentacija Poljske slavila je dosta težu pobjedu protiv Japana nego što se to očekivalo. Poljaci su bili veliki favoriti danas, ali su na kraju slavili sa jednim golom razlike (26:25). Poljacima je ovo bila tek prva pobjeda na takmičenju, dok su Japanci još uvijek bez bodova. 

Poljska: Dacko 2, Lyzwa 4, Jachlewski 1, Krajewski 3, Niewrzawa 1, Walczak 2, Moryto 1, Daszek 5, Paczkowski 4, Gabela 1, Chrapkowski 2.

Japan: Kochi 1, Kato 2, Watanbe 1, Uegaki 2, Tokuda 4, Shida 9, Motoki 2, Tamakawa 1, Agarie 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi