Trener Vogošće nakon pobjede

Skopljak: Ne vjerujem da možemo prokockati ovu prednost

Rukometaši Vogošće su večeras u prvoj utakmici 2. kola EHF Challenge Cupa savladali ekipu izraelskog Holona rezultatom 31:24. 

Trener Vogošće Senad Skopljak bio je zadovoljan izdanjem svoje ekipe, koja je stekla veliku prednost pred revanš meč koji je na rasporedu već sutra.

"Očito je da se radi o susretu ekipa koje su skautirale jedna drugu. Znali smo da će igrati super agresivno i da će igrati odbranu 3-2-1 koja povremeno prelazi u odbranu 3-3. Nismo se prilagodili tome u prvih 20 minuta, ali dobro je što smo držali egal u takvim okolnostima i čekali priliku kada ćemo razbiti njihovu odbranu. To je rezultiralo povratku odbrane u 6-0 u drugom poluvremenu", rekao je Skopljak, te nastavio:

"Čestitam svojim igračima na velikoj borbenosti. Radi se o ekipi koja je tek u stvaranju, ima nekoliko rukometaša koji nisu igrali ni u prvenstvu, a večeras su nastupali u međunarodnoj utakmici. Ostvarili smo veliku razliku i nadam se da ćemo sutra ući u revanš kao da je bilo neriješeno. Ne vjerujem da možemo prokockati ovih sedam golova prednosti ako bude tako".

Revanš meč Vogošće i Holona igra se već sutra s početkom u 19 sati, a i on će biti odigran u Vogošći iako će Izraelci biti formalni domaćin

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi