Samo u BiH: Rukometni derbi bez semafora

Veliki propust Banjalučana

Samo u BiH: Rukometni derbi bez semafora

Rukometaši Borca sinoć su ugostili sastav Vogošće u okviru 25. kola Premijer lige BiH.

Banjalučani su nakon velike borbe doživjeli poraz (29:28), a susret je obilježila sramotna organizacija u dvorani Osnovne škole "Borisav Stanković".

Derbi meč odigran je u katastrofalnim uslovima, bez semafora i oficijelnog spikera. 

Bilo je tu i pokušaja improvizacije sa video projektorom, ali rezultat ni u jednom trenutku nije bio vidljiv.

Treneri obje ekipe imali su dosta problema tokom cijelog susreta, pa su često morali odlaziti do zapisničkog stola kako bi saznali rezultat.

"Cijelu utakmicu morao sam dolaziti do zapisničkog stola da vidim koji je rezultat. Ovo Rukometni klub Borac ne zaslužuje. Derbi da se igra u ovakvoj dvorani... Ovo je ipak prava slika rukometa u Bosni i Hercegovini. Mislim da smo dotakli dno", rekao je za MONDO trener Vogošće Goran Tomić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Vogošća je sinoć upisala 21. ovosezonski trijumf i dalje ubjedljivo drži prvo mjesto sa 64 osvojena boda, dok je Borac drugi sa 51 bodom (17-6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi