Rusi slomili Brazil u finišu
Foto: EPA

Pobjeda Rusa

Rusi slomili Brazil u finišu

M. Šljivak

Rukometaši Rusije pobijedili su Brazil 28:24 u susretu grupe A na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Brazil je odigrao bolje prvo poluvrijeme. Vodili su većim dijelom ovog dijela igre, a najveća prednost je iznosila plus tri u samom finišu prvog poluvremena. Ipak, Rusija se serijom od 2:0 vratila i na odmor je otišla sa samo golom zaostatka, 15:14.

Rusi bolje otvaraju nastavak. Uspjeli su preuzeti vodstvo, ali je Brazil bio konstantna prijetnja i susret je bio izuzetno zanimljiv.

U posljednjih 10 minuta se ušlo sa tri gola prednosti (24:21) u korist Rusije, koja je do kraja uspjela sačuvati prednost, te je došla do pobjede.

Kovalev i Shelmenko su predvodili Ruse sa po pet pogodaka u ovom meču, dok su na drugoj strani isti broj golova postigli Toledo, Pozzer i Langaro.

U meču grupe B Tunis je pobijedio Angolu rezultatom 43:34.

Svjetsko prvenstvo, grupa A:

Rusija - Brazil 28:24 (14:15)

Rusija: Bogdanov, Kireev, Kiselev, Shishkarev, Kovalev 5, Shkurinskiy 1, Chernoivanov, Dereven 4, Chipurin 4, Kalarash 3, Shelmenko 5, Dibirov, Soroka 3, Valiullin, Zhitnikov 3.

Brazil: Santos, Almeida, Teixeira 1, Silva 2, Torriani 1, Candido, Toledo 5, Pozzer 5, Chiuffa, Guimaraes, Ceretta, Moraes 1, Novais, Ponciano, Langaro 5, Dutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi