Rukometaši Zrinjskog ubjedljivi protiv Dervente

Sigurna pobjeda Plemića

Rukometaši Zrinjskog ubjedljivi protiv Dervente

E. Čaušević

Rukometaši Zrinjskog večeras su savladali Derventu na domaćem parketu u okviru 17. kola rukometne Premijer lige BiH.

U derbiju ovog kola Zrinjski je u dvorani na Bijelom Brijegu ubjedljivo savladao Derventu sa 28:22. Plemići su večeras imali veliku podršku s tribina što ih je na kraju vodilo do nove pobjede.

Zrinjski je bolje otvorio meč, te je u uvodnim minutama ostvario prednost koju Derventa nije uspjela stići do kraja meča. Na pauzu se otišlo kod rezultata 14:8, a konačan rezultat večerašnje utakmice u Mostaru bio je 28:22.

Mostarski klub se upravo s Derventom bori za mjesto koje vodi u doigravanje. Zrinjski je trenutno treći na tabeli Premijer lige BiH sa 31 bodom koliko ima i Derventa koja se nalazi na četvrtoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga BiH, 17. kolo:

Zrinjski - Derventa 28:22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi