Rukometaši Kaknja slavili u Tuzli

Nova pobjeda ekipe Kaknja

Rukometaši Kaknja slavili u Tuzli

E. Dindić

Sjajan susretu u okviru Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine za rukometaše u Mejdanu odigrali su rukometaši Sloboda i Kaknja. 

Nakon sjajne pobjede u Gračanici domaći rukometaši željeli su novom pobjedom ostati u samom vrhu, dok je Kakanj također želio pobjedu kako bi ostao u trci za Premijer ligu. 

Čvrsta utakmica u prvih 30. minuta u kojem su gosti iz Kaknja bili u konstantom vodstvu. i do pet golova razlike ali na poluvrijeme odlaze sa prednošću od plus 2. Na semaforu u Mejdanu nakon prvog poluvremena bilo je 14:12 u korist gostiju iz Kaknja. 

Poveli su domaći rukometaši u nastavku ali jako brzo se gosti iz Kaknja konsoliduju te ponovo vode. Na tri minute do kraja susreta imali su gosti iz Kaknja prednost od tri gola. U posljednoj minuti domaći rukometaši izjedačili su rezultat na 24:24.  U zadnjem napadu pogađa Purić za veliko slavlje gostiju i konačnih 24:25. 

Bolji od ostalih u domaćem sastavu bili su Čamdžić sa 9, Hamzabegović i Cerić su postigli po 5, dok  kod gostiju iz Kaknja bolji od ostalih bili su Martinović sa 6 i Deno sa 5 pogodaka. 

RK Sloboda Solana- RK Kakanj 24:25 (12:14) 

Sloboda: Sabljić , Bešić, Sarić, Kahrić,Čamdžić, Husejnović 1, Cerić 5, Jusufović, 

Čamdžić 9, Salihović,Dautović,Sarajlić,Sejdinović 1,Hamzabegović 5, Halilbašić,Hadžiomerović 3. 

Kakanj: Čehajić,Čutura,Grab 3, Glumičić 4, Bjelopoljak 1, Purić 4,Amitović,Suzanj,Zahirović,Martinović 6, Đuhera 2, Bašić,Denjo 5. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi