Rukometaši Kaknja krenuli s pripremama

Zajedničkim snagama izboriti ulazak u Premijer ligu

Rukometaši Kaknja krenuli s pripremama

D. Kurbegović

Rukometaši Kaknja sinoćnjim treningom zvanično su započeli pripreme za drugi dio sezone u kojoj će pokušati zadržati čelnu poziciju i izboriti povratak u premijerligaško društvo.

Ako je suditi po odzivu na prozivci, angažiranju kvalitetnih pojačanja i ambicioznošću nove Uprave na čelu s predsjednikom Džemalom Bećirhodžićem, možemo slobodno konstatirati da nikad ranije početak priprema nije obilježen vedrijim ozračjem i s većom dozom optimizma.

Pored dvanaest igrača koji su jesenas ostvarili dobre rezultate, prvom treningu, kojeg je vodio novi kondicijski trener, prof.Mirza Demir, prisustvovala su i šestorica novajlija: Eldin Hajdarević, Aleksandar Damjanović, Armin Gušić, Đole Kalamanda, Samir Lilić i posljednje pojačanje, lijevo krilo Amar Agić, koji je jesenas branio boje dobojske Sloge.

Igračima se na početku kratko obratio trener Nedžad Zaimović, koji je iznio okvirni plan priprema i objasnio šta očekuje od igrača.

"Red, rad i disciplina, moto je mog rada i onaj ko to ne može prihvatiti bit će odstranjen već nakon petodnevnih priprema u Makarskoj (23.do 28.januara). Pripreme će biti naporne i temeljite jer nas čeka naporna sezona i samo maksimalno spremni i motivirani možemo ostvariti željeni cilj, a to je ulazak u viši rang" kazao je Zaimović.

Nakon prvog dijela Prve lige Federacije BiH-Sjever, Kakanj i Gračanica dijele prvo mjesto s istim brojem bodova (Kakanj ima bolju gol razliku,op.a), dok Sloboda Solana zauzima treće mjesto s tri boda zaostatka.

Igrački kadar:Mevludin Čehajić, Samir Lilić(golmani), Edin Velispahić, Mario Grab, Admir Bjelopoljak, Amar Amitović, Hidajet Sužanj, Amer Denjo, Kerim Bašić, Milan Glumičić, Adi Đuhera, Selmin Zahirović, Admir Purić, Eldin Hajdarević, Aleksandar Damjanović, Armin Gušić, Đole Kalamanda i Amar Agić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi